Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Karamel Gebakken Peerpartjes
Snelle en eenvoudige karamel gebakken peerpartjes. Perfect als zoet bijgerecht of heerlijke desserttopping.
Bereidingstijd:
14
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
Handperen
in kwarten gesneden
▢
Suiker
om te wentelen
▢
Boter
om te bakken
Instructies
Snijd de handperen in kwarten en wentel ze door de suiker totdat ze goed bedekt zijn.
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de peren rondom goudbruin, ongeveer 5-7 minuten, tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Serveer direct als bijgerecht of als topping voor desserts.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een Moscato of een Sauternes om de zoetheid van de gekarameliseerde peren te versterken.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst