Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karameliseerde Gebakken Witlof met Citroen en Suiker
Een heerlijk bijgerecht met een subtiele balans tussen zoet en zuur: gebakken witlof met karamel en citroen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kookpan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
4
struikjes
witlof
▢
50
g
boter
▢
2
theelepels
suiker
▢
2
theelepels
citroensap
▢
Naar smaak zout
▢
Naar smaak peper
Instructies
Snijd de kern uit de witlofstruikjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.
Halveer de struikjes witlof.
Verhit de boter in een koekenpan en voeg de suiker, citroensap, peper en zout toe.
Bak de witlofhelften in de pan en laat ze 5 minuten goudbruin karameliseren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse Chardonnay om de zoete en zure smaken te accentueren.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch