Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karbonade in rode saus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
st
schouderkarbonade
▢
500
gram
tomaten
▢
1
rode paprika
▢
1
st
ui
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
bosje
peterselie
▢
olijfolie
▢
zou
peper
Instructies
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika in blokjes.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
Bak de karbonades rondom aan.
Haal ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en fruit de ui.
Zodra deze glazig is voeg dan de tomaten, paprika en knoflook toe.
Voeg de peterselie toe, maar houd wat achter voor garnering.
Roer het geheel goed door.
Zet het vuur lager en laat 45 minuten stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe na de stooftijd de karbonades terug in de pan en verwarm gedurende 5 minuten goed door.
Verdeel de karbonades met de saus over de borden.
Garneer met de achter gehouden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gekookte aardappel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees