Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karbonade met gebakken ananas
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Marineertijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koelkast
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
schouderkarbonades
▢
2
schijven
ananas
▢
1
eetlepel(s)
Provençaalse kruiden
▢
1
tl
Colombo kruiden
▢
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
5
cl
rum
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Strooi de Provençaalse en de Colombo kruiden aan beide zijden over de karbonades.
Giet een eetlepel olie over de karbonades en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de karbonades aan beide zijden aan.
Bestrooi met wat zout en peper.
Verhit in een andere koekenpan een eetlepel olie en de boter en bak de ananasschijven aan beide zijden.
Bestrooi met een klein beetje colombokruiden, de rum en 2 el ananassap.
Leg de karbonades in een ovenschaal.
Leg de ananasschijven op de karbonades.
Giet het bakvocht van de ananas over de karbonades met het citroensap.
Zet de schaal in de oven en laat nog 12 tot 15 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de karbonades.
Serveer en geef er b.v. gebakken aardappels bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Varkensvlees