Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karbonade met Madeira saus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
schouderkarbonades
▢
250
gram
champignons
▢
2
uien
▢
15
cl
madera
▢
1
kl
tomatenpuree
▢
15
cl
kalfsfond
▢
50
gram
boter
▢
1
el
olijfolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de uien.
Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten en plakjes.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons zo’n 6 minuten.
Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm.
Veeg de pan schoon en verhit de rest van de boter met de olie.
Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 4 à 5 minuten per zijde mooi bruin.
Verlaag het vuur en laat ze nog een minuut of 10 nagaren.
Haal de karbonades uit de pan en houd warm.
Fruit de ui in dezelfde pan en voeg de tomatenpuree toe.
Voeg de Madera en de kalfsfond toe.
Voeg de champignons toe en laat 5 minuten inkoken.
Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken aardappelen of een puree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees