Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karbonade met twee soorten kaas
Porties:
1
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Steelpan
oven met grill stand
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
schouderkarbonade
▢
1
ui
▢
1
blik
tomatenblokjes
▢
3
el
olijfolie
▢
zout
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
50
gram
Gruyère kaas
geraspt
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
▢
2,5
cl
witte wijn
▢
blaadjes
basilicum
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Laat in een steelpan de tomatenblokjes met de oregano, zout, peper en het paprikapoeder inkoken.
Bak op hoog vuur intussen de karbonade op aan beide zijden.
Verwarm de oven voor op de grill stand op 200°
Maak de ui schoon en snijd in ringen.
Verhit een el. olie in een koekenpan en fruit de ui ringen aan.
Haal de karbonade uit de pan deglaceer met de witte wijn.
Schraap eventuele aanbaksel met een houten lepel los.
Doe dit bij het tomatenmengsel.
Leg de uienring op een ovenvast plaatje of in een ovenschaal.
Leg hierop de karbonade en bestrooi met de twee soorten kaas.
Zet in de oven laat de kaas mooi smelten
Haal de schaal uit oven, strooi er wat blaadjes basilicum over en serveer met bv. tagliatelle.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Varkensvlees