Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ± 20 minuten aan
beide kanten bruin en gaar.
Roer intussen de mosterd, de koenjit, het kerriepoeder en de suiker door
elkaar.
Breng de azijn aan de kook en roer het mosterdmengsel erdoor.
Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind het mosterdmengsel hiermee.
Neem de saus van het vuur en roer de ananas erdoor.
Breng de piccalilly op smaak met ± 1/2 theelepel zout en laat hem tot lauw afkoelen.
Schep het vlees op 2 borden en schep de piccalilly ernaast.
Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes met honing en geitenkaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes met honing en geitenkaas.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn met een licht zoetje, zoals een halfdroge Riesling of een Gewürztraminer, past goed bij de zoetzure smaken van de piccalilly.