Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Kardemom brood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
tulbandvorm 16,5 cm,
grote kom
Oven
Ingrediënten
▢
200
ml
rijstmelk of ander plantaardig melk naar wens
▢
1
tl
appel azijn
▢
200
gram
speltmeel
volkoren (of amandelmeel)
▢
2
tl
kardemompoeder
▢
¼
tl
vanillepoeder
ongezoet
▢
100
gram
pistachenoten
ongezouten
▢
½
tl
baking soda
zuiveringszout
▢
kokosolie of ghee
voor het invetten
Instructies
Verwarm de oven op 180 °C.
Kluts de eieren luchtig in een grote kom, doe de rest van de natte ingrediënten erbij en roer goed.
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe (bewaar eventueel een handje pistachenoten voor de dopping) en roer alles door elkaar.
Vet de vorm in met olie en schep het deeg in de vorm en bak de cake 30-40 minuten in de oven.
Check af en toe met een prikker of hij gaar is.
Haal de cake uit de oven, laat afkoelen, snijd het doormidden en serveer met een hartige spread.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch