Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kastanje-Hazenragout met Rundvlees en Bessensap
Een rijk gerecht van hazen- en rundvlees gecombineerd met kastanjes en een unieke saus van rode bessensap en cognac. Perfect voor een feestelijke maaltijd tijdens de kerstdagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Zeef
Ingrediënten
▢
4
hazenbouten
totaal 1400 g, ontbeend en in blokjes van 3 cm
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
uien
fijngehakt
▢
⅝
liter
warme vleesbouillon
▢
250
g
ongepelde kastanjes
▢
300
g
mager rundvlees
in blokjes
▢
40
g
boter
▢
40
g
bloem
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
Sap van ½ citroen
▢
2
cl
cognac
▢
4
eetlepels
rode bessensap
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
Verhit de olie in een pan en bak de hazen- en rundvleesblokjes 5 minuten aan.
Voeg de fijngehakte uien toe en bak 5 minuten mee.
Giet 3/8 liter bouillon en de cognac in de pan en laat het geheel 50 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
Kook de kastanjes, pel ze en halveer ze.
Voeg ze 10 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
Verhit in een andere pan de boter en voeg al roerend de bloem toe.
Laat de bloem donkerbruin worden.
Voeg de resterende bouillon toe en laat de saus binden.
Haal het vlees en de kastanjes uit de pan.
Voeg de botersaus toe aan het braadvocht en laat dit 6 minuten zachtjes koken.
Roer het bessensap en citroensap door de tomatenpuree en voeg dit mengsel toe aan de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg het vlees en de kastanjes weer toe aan de saus en laat alles goed doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Chianti, die goed past bij de rijke smaken van het wildvlees en de kastanjes.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst