Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kastanjechampignons met knoflookboter
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
24
grote
kastanjechampignons
of grotchampignons
▢
150
gram
boter
▢
5
eetlepel(s)
verse fijngesneden peterselie
▢
4
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
beetje citroensap
▢
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Trek de steeltjes uit de champignons en bewaar ze.
Meng in een kommetje de boter, peterselie, geperste knoflook, citroensap, zout en peper.
Leg de champignons op een plat ovenschaaltje met de bolle kant naar beneden.
Doe in iedere champignon een schepje van het botermengsel en leg de steeltjes daar weer op.
Zet 10-15 minuten in het midden van de oven totdat de champignons mooi bruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de champignons warm met wat stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch