Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Katenspek Soepstengels
Krokante soepstengels met katenspek, heerlijk bij de soep of als borrelhapje.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
huishoudfolie
kom
Oven
Trommel (afgesloten)
Ingrediënten
▢
150
ml
water
▢
200
gram
katenspek
in plakjes
▢
250
gram
mix voor witbrood
▢
4
eetlepels
knoflookolie
Instructies
Meng de broodmix met het lauwwarme water en 2 eetlepels knoflookolie in een kom.
Kneed de ingrediënten volgens de verpakking tot een soepel deeg.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in 24 stukjes.
Rol de stukjes deeg tussen de handen tot worstjes en rol verder uit tot dunne 'potloden' van 20 cm.
Leg de soepstengels op de bakplaat en bestrijk met de rest van de knoflookolie.
Bak de soepstengels in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin en gaar.
Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de soepstengels nog 10 minuten krokant worden.
Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten trommel.
Wikkel aan de bovenkant van elke soepstengel een plakje katenspek.
Leg de soepstengels op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soepstengels bij erwtensoep of als borrelhapje.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden