Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kebab TeriYaki
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
dikke lende
in blokjes
▢
1
kleine
ananas
in blokjes
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
olie
▢
¼
theelepel
gemberpoeder
▢
1
teentje
knoflook
geplet
marinade:
▢
40
gram
lichtbruine basterdsuiker
▢
4
eetlepels
zoete ketjap
Instructies
Haal evt vette randen van het vlees en doe dit in een ruime kom.
Maak een marinade van suiker, ketjap, citroensap, olie, gemberpoeder en
knoflook.
Roer het vlees erdoor, zet het tenminste 3 uur in de koelkast.
Roer regelmatig om.
Haal vlak voor het grillen het vlees uit de koelkast en rijg de blokjes om en
om met de ananas aan lange metalen pennen (niet eerder, anders wordt het
vlees papperig).
leg de pennen ± 15 minuten onder de hete grill.
Bestrijk het af en toe met marinade en keer ze een keer om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Japan