Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kempense Krachtsoep met Bonen en Spek
Deze traditionele Kempense krachtsoep met witte bonen, prei en spek is een stevige, voedzame soep die perfect is voor koude dagen!
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
weken
12
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
mes
staafmixer
Koekenpan
Ingrediënten
▢
250
g
gedroogde witte bonen
▢
1
ui
fijngesneden
▢
1
wortel
in grove stukken
▢
1
kruidentuiltje
laurier, tijm, peterselie
▢
2
preien
fijngesneden
▢
50
g
boter
▢
1,5
l
vleesbouillon
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
250
ml
kokende melk
▢
2
sneetjes
brood
in blokjes
▢
100
g
spek
in reepjes
Instructies
Week de witte bonen een nacht in ruim water.
Kook de bonen in licht gezouten water met een ui, wortel en het kruidentuiltje tot ze zacht zijn.
Snijd intussen de overige uien en prei fijn en stoof ze aan in boter.
Voeg de groenten toe aan de pan met bonen en vul aan met vleesbouillon.
Breng aan de kook en laat zachtjes gaar worden.
Verwijder de wortel en het kruidentuiltje en pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper en roer de kokende melk erdoor.
Bak de broodblokjes in boter krokant en bak het spek uit in een koekenpan.
Serveer de soep met de krokante broodkorstjes en uitgebakken spek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stevige snee roggebrood en een klontje boter.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze rijke soep.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Varkensvlees
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst