Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerriebouillon met geroosterde pompoen
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Ingrediënten
▢
1
stuk
pompoen
van ca. 250 g
▢
3
eetlepels
olie
▢
zeezout
▢
peper
versgemalen
▢
½
rode peper
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
milde
▢
1
liter
groentebouillon
zelfgetrokken
▢
2
tomaten
▢
7,5
g
koriander
verse
Instructies
Grill voorverwarmen.
Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm snijden.
Pompoen over bakblik verdelen.
Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper.
Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en pompoen 10 à 15 min roosteren.
Regelmatig omscheppen.
Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
In soeppan rest van olie verhitten.
Kerriepoeder en peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5min zachtjes laten koken.
Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Tomaat in reepjes snijden en 1 minuut in kerriebouillon meewarmen. Korianderblaadjes van takjes plukken.
Geroosterde pompoen over vier kommen verdelen.
Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met crostini of soepstengels.
Voedingswaarden
Calories:
115
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch