Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Kersencake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
springvorm
Ingrediënten
▢
125
gr
boter
of margarine
▢
125
gr
suiker
▢
3
eieren
▢
250
gr
bloem
▢
2
tl
bakpoeder
▢
500
gr
kersen
▢
1
eiwit
▢
50
gr
suiker
▢
1
eidooier
▢
50
gr
bloem
▢
½
tl
bakpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer boter, suiker en eieren zolang dat het een lichtgele schuimige massa wordt.
Meng de bloem en bakpoeder goed en voeg dit toe aan de botermassa.
Klop het stevig tot het luchtig is.
Vul een ingevette springvorm met het beslag.
Was de kersen, verwijder pitten en stelen en leg ze op het beslag.
Sla het eiwit met een beetje suiker zeer stijf, klop er de dooier door en tot slot bloem en bakpoeder.
Giet het mengsel over de kersen en bak de cake 60-70 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit