Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kersenvlaai
Ik had nog wat kersen over van mijn kersen kruimelcake dus heb ik nog een klein kersenvlaaitje gemaakt. Je haalt er 4 royale of 8 normale stukjes uit.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
15
gram
verse
of 8 gr droge gist
▢
50
ml
melk
▢
1
ei
▢
75
gram
boter
▢
25
gram
witte basterdsuiker
▢
3
gram
zout
▢
Kersen
op sap
▢
suiker
naar smaak
Instructies
Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en kneed goed door tot een soepel deeg.
Laat het deeg ca 1 uur rijzen op een tochtvrije warme plaats.
Rol daarna het deeg uit tot een ronde lap en leg de lap over de ingevette vorm.
Druk voorzichtig aan en rol de randen met de deegroller af.
Prik gaatjes in de bodem.
Neem het sap van de kersen en breng dit met suiker naar smaak aan de kook.
Bind de saus met een bindmiddel naar keuze en voeg de kersen toe.
Roer door en vul de bodem met de kersen.
Neem het overtollige deeg en kneed opnieuw een bol, rol uit tot een lap en leg in de taartenraster, duw aan en haal de raster uit elkaar.
Je hebt nu de latjes in een stuk voor je vlaai te bedekken.
Heb je geen taartenraster ?
Neem een scherp mes en snijd smalle repen en leg deze op de vlaai.
Strijk af met wat losgeklopt eigeel met een scheutje water en bak de vlaai nu af in 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 190°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
België