Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Kerst Wafels met Koekkruiden
Deze heerlijke kerstwafels met een vleugje koekkruiden zijn de perfecte warme traktatie voor tijdens de feestdagen. Bestrooi ze royaal met poedersuiker voor een feestelijke touch!
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
(elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels
Ingrediënten
▢
50
g
roomboter
▢
50
g
boter
▢
80
g
fijne tafelsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
3
eieren
▢
250
g
bloem
▢
2
eetlepels
koekkruiden
▢
Snufje
zout
▢
2½
dl
karnemelk
▢
25
g
boter
om het wafelijzer in te vetten
▢
Poedersuiker
om te bestrooien
Instructies
Romig roeren:
Meng 50 g roomboter en 50 g boter met de tafelsuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
Eieren toevoegen:
Voeg de eieren één voor één toe aan het boter-suikermengsel en klop goed door.
Droge ingrediënten zeven:
Zeef de bloem, koekkruiden en een snufje zout boven het mengsel.
Afwisselend kloppen:
Voeg afwisselend het bloemmengsel en de karnemelk in delen toe aan het boter-suikermengsel.
Klop goed door totdat er een dik, glad beslag ontstaat.
Wafelijzer voorverwarmen:
Verwarm het wafelijzer voor dikke wafels voor.
Beslag toevoegen:
Vet het wafelijzer in en vul aan één kant met het beslag.
Sluit het wafelijzer.
Bakken:
Bak de wafels in een elektrisch wafelijzer gedurende 4 minuten, of in een wafelijzer op het fornuis gedurende 3 minuten aan elke kant.
Bestrijken en bestrooien:
Bestrijk de warme wafels direct met een beetje boter en bestrooi royaal met poedersuiker.
Serveren:
Serveer de wafels warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze wafels passen heerlijk bij een glas warme chocolademelk of een zoete dessertwijn zoals een Muscat.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst