Deze heerlijke kerstboomkoekjes met een subtiele anijssmaak zijn perfect voor de feestdagen. Versier ze met glazuur of snoepjes voor een extra feestelijke touch!
Meng bloem met zelfrijzend bakmeel, suiker en zout.
Klop het ei los en roer de helft ervan door het bloemmengsel.
Snijd de boter met twee messen door het mengsel tot het een korrelig deeg wordt.
Kneed vervolgens met koele handen tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Uitrollen en uitsteken:
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
Steek of snijd koekjes uit het deeg.
Maak aan de bovenkant van elk koekje met een dik rietje een gaatje.
Bestrijken en bakken:
Leg de koekjes met tussenruimte op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Steek de koekjes direct voorzichtig los en laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ophangen:
Haal een lint door de gaatjes en hang de koekjes op.
Tip:
Voor een extra feestelijke touch kunt u de koekjes versieren met glazuur, snoepjes en musket nadat ze uit de oven komen. In dat geval hoeft u de koekjes niet voor het bakken met losgeklopt ei te bestrijken.
Wijnadvies:
Deze kerstboomkoekjes passen perfect bij een kopje warme chocolademelk of een glaasje glühwein voor de volwassenen.