Bestrooi de ham met zout en leg deze in een grote kom.
Maak een marinade van gelijke delen azijn en water.
Voeg kruidnagels, laurierbladen, tijm, foelie en Spaanse peper of chilipoeder toe.
Giet de marinade over de ham en laat deze minimaal twee dagen marineren op een koele plaats.
Draai de ham regelmatig om.
Haal de ham uit de marinade en laat goed uitlekken.
Verhit boter in een braadpan en bak de ham rondom goudbruin.
Voeg wat marinade (zonder Spaanse peper) en specerijen toe aan de pan.
Leg het deksel op de pan en laat de ham rustig gaar sudderen.
Haal de ham uit de pan en snijd deze in plakken.
Leg de plakken op een schaal.
Zeef de marinade en voeg een eetlepel appelstroop en wat bouillonpoeder toe.
Bind de saus met aangemaakte bloem of aardappelmeel tot de gewenste dikte.
Overgiet de ham met de saus en serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de ham met gekookte aardappelen, sperziebonen en een frisse salade. Ook heerlijk op vers brood.Wijnadvies:Combineer met een volle rode wijn zoals een Merlot of Pinot Noir.