gekonfijte sinaasappelsnippers of andere versiering
Instructies
Haal de bladerdeeglapjes van elkaar en laat ze ontdooien.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Meng de amandelspijs met losgeklopt ei en koffieroom.
Vorm van de deeglap een lap van 15 x 40 cm.
Maak van het spijsmengsel een rol van 37 cm.
Leg de spijsrol op het deeg.
Bestrijk de lange zijde van het deeg met water.
Rol het deeg om de spijs en plak de naad stevig vast.
Vorm van de deegrol een krans, schuif de open deeguiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.
Leg de krans met de naad aan de onderzijde op een licht ingevette bakplaat.
Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans.
Klop de eidooier los en bestrijk de krans ermee.
Bak de krans in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Versier het gebak voor het serveren met de bigarreaus en sinaasappelsnippers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng extra 1 eetlepel marasquin door de amandelspijs.De bigarreaus kunnen worden vervangen door halve gepelde blanke amandelen. Leg deze dan voor het bakken op de krans en bestrijk ze ook met eidooier.