Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstkransjes van Astrid Veltman
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Oven
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
125
gram
suiker
▢
250
gram
bloem
▢
2 ½
theelepel
bakpoeder
▢
100
gram
amandelen
ontvelde
▢
125
gram
honing
▢
melk
▢
zout
▢
1
mespuntje
kruidnagel
gemalen
▢
1
mespuntje
kaneel
▢
1
mespuntje
koriander
Instructies
Roer het ei met de suiker schuimig en roer er dan de bloem, het bakpoeder, zout en de even met de specerijen verwarmde honing door.
Kneed het deeg, zet het een half uurtje koud weg en rol het dan tot een niet te dunne lap uit.
Steek hier kransjes uit en druk in elk kransje 5 amandeltjes.
Bestrijk ze met melk.
Leg ze op een beboterd bakblik en zet dit 15-20 minuten middenin een matigwarme oven (160°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst