Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstkransjes van Onbekende Auteur
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
bloem
▢
150
gram
boter
▢
100
gram
basterdsuiker
▢
citroen
▢
zout
▢
1
ei
▢
1½
ei
▢
150
gram
amandelen
▢
suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem met de boter en doe er de basterdsuiker, zout, citroenrasp(sap) en het eigeel bij.
Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel uit tot een lap van 1/3 cm dikte.
Steek hieruit kransjes met een uitsteekvormpje.
Steek uit het midden van het kransje een klein rondje.
Leg de kransjes 3 cm van elkaar af op een beboterd bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bestrooi ze met amandelen en suiker. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudgeel bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst