Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerststolletje met cranberry basilicum en kastanje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
kom
keukenpapier
Bakplaat
Ingrediënten
▢
75
g
rozijnen
▢
75
g
cranberrys
gedroogde gezoete
▢
50
g
walnoten
gebroken
▢
20
blaadjes
basilicum
▢
1
tl.
Citroenrasp
▢
15
g
zout
▢
450
gram
witte bloem
▢
12
g
gedroogde gist
▢
125
g
kastanje puree
gezoete
▢
½
dl
rum
▢
50
g
boter
▢
200
g
amandelspijs
▢
1
ei
▢
poedersuiker
Instructies
In een kom heet water de rozijnen ca. 5 minuten weken en daarna afgieten.
Vervolgens droogdeppen met keukenpapier.
In een andere kom de bloem, zout en het gist mengen.
Een kuiltje maken en daarin 2½ dl lauw water boter en de rum goed mengen en kneden.
Meng de citroenrasp en de kastanjepuree en voeg dit toe aan het deeg.
Blijven kneden tot een soepel deeg ontstaat.
Vervolgens toevoegen: krenten, basilicum en de cranberry en het geheel tot een bal kneden.
10 minuten laten rusten met een doek erover.
Dan even kort doorkneden en in 5 ballen verdelen.
Laten rijzen in de combi steamer in 10 min. met 100% vocht en op 45 graden.
Intussen bakplaat invetten en bestrooien met bloem.
Deeg langwerpig vormen en uitdrukken tot 3 cm dikte.
In het midden met houten lepel brede gleuf maken.
Hierin de amandelspijs in rolletjes leggen.
Deeg dubbelslaan, bovenste gedeelte iets kleiner dan het onderste gedeelte en bestrijken met ei.
Op bakplaat leggen en Ca. 30 minuten laten rijzen met 100% vocht en op 45 graden.
Het geheel in de combi-sttomoven laten staan en in 30 min. afbakken op een temperatuur van 200 graden met 30% vocht.
De stol is gaar als hij hol klinkt als erop getikt wordt.
Op de bakplaat laten afkoelen en dik bestrooien met gezeefde poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
Feestdagen etc
Kerst