Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kievitsbonen met Spek en Ui (West-Brabants)
Een traditioneel West-Brabants gerecht van kievitsbonen, spek en ui, een hartige en smaakvolle maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
weken
12
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
gedroogde kievitsbonen
▢
250
g
uien
▢
400
g
spek
▢
Peper
▢
Zout
▢
Azijn
Instructies
Was de bonen en week ze minstens 12 uur in ruim water.
Kook de bonen in het weekwater zonder zout in ± 1 uur gaar.
Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak ze uit.
Haal de spekjes uit het vet.
Snijd de uien in schijven en bak ze gaar en bruin in een deel van het spekvet.
Giet een deel van het bonenwater af.
Voeg de rest van het bonenwater toe aan de uien en de gebakken spekjes.
Warm alles goed door en breng op smaak met peper, zout en azijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer zonder aardappelen.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden