Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kikkererwten met Spinazie, Geroosterde Tomaat en Pistachenoten
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
cherrytomaten
▢
1
eetlepel
olijfolie met citroenaroma
▢
28
g
gepelde pistachenoten
grof gehakt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
grote
ui
grof gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
400
g
kikkererwten
uit blik of pot, uitgelekt
▢
300
g
panklare spinazie
▢
7,5
g
verse basilicum
grof gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de ovengrill voor.
Leg de cherrytomaten op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie met citroenaroma.
Schuif de bakplaat met de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze gedurende 3-5 minuten tot ze openknappen.
Rooster de pistachenoten goudbruin in een droge koekenpan.
Leg ze vervolgens op een bord om af te koelen.
Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Voeg de gemalen komijn toe en bak deze kort mee.
Schep de kikkererwten erdoor en bak ze 5 minuten zachtjes mee.
Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend iets slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep het kikkererwten-spinaziemengsel in grote kommen en leg de geroosterde tomaatjes erbovenop.
Strooi de geroosterde pistachenoten en verse basilicum eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met versgebakken knapperig brood of als bijgerecht bij gegrilde groenten of aardappelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegan
/
Vegetarisch