Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip-Broccoli Ovenschotel met Romige Champignonsaus
Deze smeuïge ovenschotel combineert malse kip, broccoli en kastanjechampignons in een romige knoflooksaus. Heerlijk met notenrijst en een frisse salade!
Porties:
3
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Koekenpan
kookpan
Ingrediënten
▢
1
middelgrote
broccoli
in roosjes
▢
1
bundeltje lente-ui
fijngesneden
▢
1
bakje
kastanjechampignons
in plakjes
▢
1
blik
onverdunde champignonsoep
▢
1
kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden
▢
300
g
kipfilet
in blokjes
Instructies
Bak de lente-ui en kastanjechampignons in een pan tot ze zacht zijn en zet ze even apart.
Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
Giet af en zet opzij.
Bak de kipfilet in dezelfde pan goudbruin en gaar.
Voeg de champignonsoep en de Boursin Cuisine toe aan de kip en roer goed door.
Meng de broccoli, gebakken champignons en lente-ui door de saus en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer met notenrijst en een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi met geroosterde amandelen of walnoten voor extra crunch en serveer met notenrijst en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een zachte
Chardonnay
of een lichte
Sauvignon Blanc
past goed bij de romige champignonsaus en de knoflooktonen van de Boursin.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kip
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden