Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in brandewijn
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachten
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
preistronken
▢
4
teentjes
knoflook
▢
40
g
boter
of margarine
▢
1
kip
ca. 1200 g
▢
versgemalen peper
▢
4
dl
brandewijn
▢
1
kippenbouillontablet
▢
1
zakje
gewelde pruimen
250 g
▢
100
g
hamblokjes
▢
1
dl
room culinair
Instructies
Voorbereiden
Prei schoonmaken, in stukken van ca. 5 cm snijden, wassen en laten uitlekken.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
In braadpan boter verhitten.
Kip met peper bestrooien en rondom bruin bakken.
Kip uit pan scheppen.
Prei en knoflook in achtergebleven bakvet al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
Brandewijn en 2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen.
Kip toevoegen en in ca. 1 uur gaar stoven.
Bereiden
Kip uit pan nemen en in stukken verdelen en warmhouden onder aluminiumfolie.
Pruimen en hamblokjes door stoofvocht roeren.
Room erdoor roeren en saus aan de kook brengen.
Kip met saus en gekookte aardappels serveren.
Voedingswaarden
Calories:
475
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
33
g
|
Vet:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip
/
Varkensvlees
Land van herkomst
België