Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in Calvados-Roomsaus met Champignons
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,8
kilogram
kip
in delen
▢
100
gram
boter
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
1
bouquet garni
1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
1
fles mousserende appelwijn
cider, 0,75 liter
▢
1
dl
calvados
distillaat van cider
▢
250
gram
crème fraîche
▢
250
gram
champignons
gehalveerd
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
Instructies
Voorbereiden:
Vraag de poelier om de kip in 8 stukken te snijden en vraag tevens om de rest van het karkas in stukken te hakken.
Bereiden:
Bestrooi de kipdelen met zout en peper.
Verhit de boter in een grote braadpan en bak de kipdelen en karkasdelen rondom bruin.
Voeg het bouquet garni toe.
Laat de kip met het deksel op de pan in ongeveer 20-25 minuten zachtjes gaar worden.
Haal de kip uit de pan (laat het karkas achter).
Voeg de fijngehakte sjalotjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten.
Voeg de cider en calvados toe, roer de aanbaksels los en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Zeef de saus.
Laat de saus tot de helft inkoken.
Roer de crème fraîche erdoor.
Voeg de champignons toe en laat ze in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar worden.
Roer de fijngehakte peterselie erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kip in calvados-roomsaus met champignons overgoten met de verrukkelijke saus. Een ware smaaksensatie!
Voedingswaarden
Calories:
700
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
50
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip