Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in de Hoed met Kerrie-Kersen Saus
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
in de oven
40
minuten
min
Total time
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)
deegroller
Ingrediënten
▢
350
g
kersen zonder pit
uit pot
▢
6
bolletjes
stemgember
uit pot, 450 g
▢
400
g
kipfilet
▢
50
g
ongezouten roomboter
▢
1
teen
knoflook
▢
28
g
mix voor kerriesaus
bijv. Knorr
▢
1
tl
sambal oelek
▢
200
ml
crème fraîche
▢
1
eetlepel
tarwebloem
▢
10
plakjes
diepvries bladerdeeg
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
50
g
geraspte belegen kaas
▢
2
eetlepels
halfvolle melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
Laat de kersen uitlekken in een zeef.
Snijd de stemgember fijn.
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
Pers de knoflook erboven uit.
Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca.
28 cm.
Bekleed de springvorm met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas.
Vouw de randen van het deeg terug.
Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht.
Bestrijk de bovenkant met melk.
Bak net onder het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Kip in de Hoed warm als hoofdgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
975
kcal
|
koolhydraten:
66
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
63
g
|
Zout:
1.131
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Hartige taart
/
Kip
Land van herkomst
Nederland