Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in paprika tomatensaus
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
wachten
50
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
wildschaar
Ingrediënten
▢
1
grote
kip
1200 g
▢
1
ui
▢
2
rode paprika's
▢
4
teentjes
knoflook
▢
zout
▢
1
dl
olijfolie
▢
100
g
spekblokjes
▢
2
blikken
gepelde tomaten
a 400 g
▢
1
laurierblad
▢
½
theelepel
tijm
▢
cayennepeper
▢
versgemalen peper
Instructies
Voorbereiden
Kip met wildschaar (of scherp, stevig mes) in 8 stukken verdelen.
Ui pellen en in ringen snijden.
Paprika's wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
Knoflook pellen en fijn hakken.
Kip bestrooien met snufje zout en peper.
Bereiden
In ruime (braad)pan helft van olie verhitten.
Stukken kip erin doen en aan beide kanten bruin bakken; af en toe keren.
Spek 3 minuten meebakken.
Met schuimspaan kip en spek uit pan scheppen.
Braadvet uit pan gieten (wordt niet meer gebruikt) en pan schoonvegen met keukenpapier.
Rest van olie in dezelfde pan verhitten.
Ui, paprika en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
Tomaten, laurier, tijm, zout en peper toevoegen.
Aan de kook brengen.
Kip en spek terugdoen in pan en kip in 50 minuten zachtjes gaar laten sudderen.
Regelmatig keren.
Op smaak brengen met cayennepeper.
Serveren met rijst en salade.
Voedingswaarden
Calories:
595
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
46
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk