Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip maïs chowder
Porties:
4
Voorbereidingstijd
2
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
blikjes
maïskorrels
met het vocht gepureerd in de blender
▢
1¼
liter
kippenbouillon
▢
3
dubbele
kipfilets
in dunne reepjes
▢
2
eetlepels
rijstwijn
of droge sherry
▢
1½
theelepels
suiker
naar keuze
▢
75
gram
witte amandelen
▢
1
theelepel
olie
▢
zout
▢
versgemalen witte peper
Instructies
Verhit de olie in een steelpan of wok, doe de amandelen erin en laat ze, al omscheppend, aan alle kanten lichtbruin worden.
Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Doe de kippenbouillon met de fijngesneden kip in een hoge schaal, zet die, afgedekt, in de magnetron en laat het in 2-3 minuten aan de kook komen.
Doe er de maïspuree in, roer stevig om, zet nog even terug en laat het weer koken.
Neem de schaal dan uit de magnetron en breng de soep op smaak met de rijstwijn, de suiker, zout en versgemalen peper.
Schep de soep in verwarmde kommen of borden, bestrooi met de geroosterde amandelen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kook nooit vers geroosterde noten mee, ze worden dan zacht en melig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Magnetron koken
/
Soep
/
Voorgerechten