Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met aalbessen
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
rijst
basmati / droogkokende
▢
150
g
peultjes
▢
1
eetlepel
bieslook
fijngesneden
▢
1
eetlepel
kervel
fijngesneden
▢
1
eetlepel
dragon
fijngesneden
▢
2
kippenborsten
samen 300 g
▢
witte peper
▢
zout
▢
bloem
▢
25
g
boter
▢
1
ui
gesnipperde
▢
½
dl
whisky
▢
1½
dl
slagroom
▢
1
theelepel
vloeibare honing
▢
2
theelepels
aardappelmeel
▢
125
g
rode aalbessen
Instructies
Kook de rijst volgens het voorschrift op het pak.
Haal de peultjes af, kook ze 15 minuten in een open pan en houd ze in een klontje boter warm.
Was en snijd de kruiden.
Bestrooi het vlees met witte peper en zout en bestuif het met bloem.
Verhit de boter in een braadpannetje, maar laat niet bruinen.
Bak de kip aan weerszijden, maar eveneens niet bruinen.
Doe de gesnipperde ui erbij en laat die niet meer dan glazig worden.
Flambeer met de whisky.
Voeg de room toe en laat de kip onder een deksel en onder af en toe omdraaien een kwartiertje heel zacht stoven.
Leg het vlees op een verwarmde schotel.
Roer de honing door de saus en binden met het in water opgelost aardappelmeel.
Schep de saus over het vlees en leg de geriste bessen erbovenop.
Verdeel de peultjes en de rijst, versierd met de kleingeknipte kruiden eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een glas rosé bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Schotland