Klop de eieren in een kom met een scheutje water los.
Dep de repen kip zorgvuldig droog met keukenpapier en leg ze in het eimengsel.
Laat 10 minuten staan.
Meng in een aparte kom de panko met de knoflook, geraspte ui, Parmezaanse kaas en een beetje zout en peper.
Laat de repen kip stuk voor stuk uitlekken en wentel ze zorgvuldig door het pankomengsel.
Leg de gepaneerde repen kip in het mandje van de airfryer en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken - doe dit zo nodig in porties, afhankelijk van het formaat van de airfryer.
Bespuit licht met de bakspray zodat ze mooi bruin kunnen bakken.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
Keer de kip na 6 minuten om en bespuit opnieuw met bakspray.
Bak nog 6 minuten of tot de kip volledig gaar, goudbruin en knapperig is.
Serveer met partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en lichte Pinot Grigio past goed bij de umamirijke smaak van de Parmezaanse kaas en de citroen in dit gerecht.