Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip op Baskische wijze
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
4
kippendrumsticks
▢
1
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
2
tomaten
in blokjes gesneden
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijn gesneden
▢
50
gram
ontbijtspek
in kleine reepjes gesneden
▢
50
ml
witte wijn
▢
olijfolie
▢
piment d’espelette
▢
paprikapoeder
▢
tijm
▢
zout
▢
peper
▢
laurier
Instructies
Zout en peper de kip.
Bestrooi ze met paprikapoeder.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en braad de kip aan alle kanten aan op niet te hoog vuur.
Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord.
Fruit de ui, spek en knoflook in dezelfde pan.
Voeg eventueel nog een scheutje olie toe.
Laat 2 minuten bakken en voeg dan de kip weer toe.
Giet de witte wijn erbij en zet het vuur laag.
Voeg de tomaten en paprika toe.
Strooi er wat piment d’espelette over.
Doe de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.
Verdeel over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er rijst of gekookte aardappelen bij. Wij deden aardappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Spanje