Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip quiche
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
In de oven
30
minuten
min
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
Oven
Ingrediënten
▢
200
g
kipfilet
in blokjes
▢
500
g
kastanjechampignons
in stukjes
▢
4
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries, ontdooid
▢
3
eieren
▢
200
ml
magere yoghurt
of melk
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
g
geraspte jong belegen kaas 30+
▢
3
eetlepel(s)
verse kruiden
bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook, fijngehakt
Instructies
Verwarm de oven voor tot 200º C.
Kook de kipfilet en de champignons 5 min. in water met een beetje zout.
Bekleed intussen de vorm met het deeg.
Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
Klop de eieren los. Klop er de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak door.
Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem.
Schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar.
Lekker met een frisse groene bladsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hartige taart
/
Kip