Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip TexMex
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
huishoudfolie
Oven
Ingrediënten
▢
8
kipvleugels
▢
4
kipdrumsticks
▢
4
kippendijen
▢
6
eetlepel(s)
tomaten ketchup
▢
3
eetlepel(s)
honing
▢
2
eetlepel(s)
mosterd
▢
10
cl
whisky
▢
1
sap van een citroen
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
uien
▢
1
eetlepel(s)
korianderpoeder
▢
1
eetlepel(s)
gerookt paprikapoeder
▢
tabasco
▢
3
takjes
tijm
▢
zout
▢
peper
▢
olijfolie
Instructies
Pel en rasp de uien,
Pel en plet de knoflooktenen.
Meng in een kom de uien, alle kruiden, mosterd, ketchup, whisky, citroensap, een paar druppels tabasco, wat zout, peper en 5 cl. olijfolie.
Voeg de kipdelen toe, meng goed door elkaar, zodat alle kipdelen goed ingesmeerd zijn.
Dek de kom af met huishoudfolie en zet voor een nacht in de koelkast.
De volgende dag, verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht), anders 200 graden.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Verdeel de kipdelen over de bakplaat.
Zet de bakplaat in de oven en gaar de kip 35 à 40 minuten.
Controleer regelmatig en haal de kip uit de oven zodra deze gaar zijn.
Verdeel de kip over de borden en geef er frites of gebakken aardappelen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Mexico