Zet de Römertopf 15 minuten onder water om goed door te weken.
Snijd de rode, groene en gele paprika in kleine stukjes.
Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, een kwart van de stukjes paprika, peper, zout en nootmuskaat.
Wrijf de kip van binnen en buiten in met peper, zout, paprikapoeder en BBQ kruiden.
Vul de kip met het gehaktmengsel.
Plaats de kip in de Römertopf.
Verdeel de resterende paprika en champignons rondom de kip.
Bedek de kip met plakjes ontbijtspek.
Giet het glas witte wijn over de kip.
Sluit de Römertopf met de deksel.
Bereidingswijze:
Zet de Römertopf in een koude oven.
Stel de oven in op 250°C en laat de kip in 1,5 uur garen.
Controleer of de kip gaar is door in het dikste deel van de kip te prikken (het sap moet helder zijn).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekruide gebakken aardappeltjes, krieltjes of schijfjes aardappel en een frisse salade.Wijnadvies:Combineer met een volle, droge witte wijn zoals Chardonnay of Viognier.