Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip uit Lyon
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
2
kippenpoten
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
15
cl
rode wijnazijn
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
3
grove mosterd
▢
1
cl
Dyon mosterd
▢
4
kl
tomatenpuree
▢
20
cl
kookroom
▢
25
gram
boter
▢
2
el
olijfolie
▢
1
kl
Provençaalse kruiden
▢
zout
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snijd/hak de kippenpoten in tweeën.
Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de kipdelen aan en bruin.
Voeg wat zout en peper toe.
Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze aan.
Blus af met de helft van de wijnazijn en laat inkoken tot dat het bijna verdwenen is.
Voeg dan de rest van de wijnazijn in en laat flink inkoken.
Voeg dan de kippenbouillon toe.
Meng in een kom de 2 soorten mosterd, tomatenpuree en de kookroom.
Voeg dit mengsel toe aan de kip en laat een half uurtje stoven met de deksel op de pan.
Verdeel over de borden en serveer er gebakken aardappels bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk