Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip Zuurkoolschotel met Ananas en Pruimen
Een smaakvolle kip zuurkoolschotel met ananas en pruimen, op smaak gebracht met sinaasappelschil en crème fraîche.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
1
geraspte sinaasappelschil
▢
1
kippenbouillon
▢
100
gram
pruneaux
▢
2
dl
crème fraîche
▢
25
gram
boter
▢
4
kip
▢
4
plakken
ananas
▢
600
gram
zuurkool
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Wrijf de kippenbouten in met kruiden.
Snijd de ananas in stukjes.
Verhit de boter in een pan, bak de kippenbouten rondom bruin en laat 45 minuten sudderen.
Bestrooi met zout en peper.
Verwijder de pitten uit de pruimen.
Knijp de zuurkool uit en verwarm de zuurkool, ananas en pruimen 25 minuten in het ananassap.
Haal de kippenbouten uit de pan en giet de helft van het braadvocht af.
Voeg de crème fraîche toe en giet over de zuurkool.
Leg de kippenbouten op een bord en de zuurkool ernaast.
Bestrooi met sinaasappelrasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kip
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij