Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet in curry
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Hapjespan
Ingrediënten
▢
500
gram
kipfilets
▢
2
el
rode curry pasta
▢
1
limoen
▢
20
cl
kokosmelk
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
2
kleine
rode ui
▢
2
takjes
basilicum
▢
1
el
olijfolie
▢
zout
Instructies
Pel en snipper de uien.
Zet een hapjespan op hoog vuur met de olijfolie.
Bak de kipfilets aan alle kanten aan met wat zout.
Haal de filets uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
Fruit in dezelfde pan de uien glazig op midden hoog vuur.
Voeg de currypasta toe en laat 5 minuten mee fruiten.
Voeg de bouillon toe en het sap van de limoen.
Laat tot de helft inkoken.
Voeg dan de kokosmelk toe.
Doe de filets terug in de pan en kook nog 7 à 8 minuten.
Keer de filets regelmatig om.
Verdeel over de borden. en garneer met de fijn gesneden basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Verdeel over de borden. en garneer met de fijn gesneden basilicum.
Geef er Thaise rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Gevogelte
/
Kip