Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet met teryakisaus
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
dl
rode wijn
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
1
blaadjes
laurier
▢
1
eetlepel
geraspte gember
▢
3
dl
kippenbouillon
▢
3
eetlepels
teryakisaus
kikkoman
▢
aardappelmeel
▢
50
gram
peultjes
▢
zout
peper
▢
50
gram
taugé
▢
tabasco
▢
2
kipfilets
▢
2
eetlepels
olie
Instructies
Laat de wijn met de sjalot, laurier, gember en bouillon tot de helft inkoken.
Doe er de Teryakisaus bij en laat nog 5 minuten inkoken.
Bind de saus eventueel met aardappelmeel.
Kook de peultjes in water met zout beetgaar en roer de peultjes en taugé
door de saus.
Breng op smaak met zout en tabasco.
Wrijf de kip in met zout en peper en bak die in de olie in ± 10 minuten
rondom bruin en gaar.
Snijd de kip in schuine plakken.
Serveer met de saus, rijst en een in boter gestoofde macedoine van
groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
Land van herkomst
Japan