Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet met Tropisch Fruit en Romige Kerrie-saus
Deze malse kipfilet met ananas en sinaasappel in een romige kerriesaus is een heerlijke combinatie van hartig en zoet, perfect met rijst en groenten.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
4
kipfilets
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
Peper en zout naar smaak
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
25
gram
boter
▢
250
gram
vers fruit
ananas/sinaasappel
▢
1½
dl
kippenbouillon
▢
1
dl
kookroom
Instructies
Wrijf de kipfilets in met kerriepoeder, peper en zout naar smaak.
Verhit de olijfolie en boter in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
Zet het vuur lager en laat de kip in ongeveer 12 minuten gaar worden.
Haal de kipfilets uit de pan en voeg het fruit, de kippenbouillon en de kookroom toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur zachtjes inkoken.
Leg de kipfilets terug in de pan en warm ze kort door.
Snijd de kipfilets in plakjes en verdeel ze over de borden.
Breng de saus op smaak met extra kerriepoeder, peper en zout en schenk deze over de kip.
Serveer met witte rijst en groenten zoals doperwtjes en worteltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse koriander of peterselie voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Een
Tanguero Torrontés
of een frisse
Sauvignon Blanc
past goed bij de romige saus en het zoete fruit.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kip
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden