Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet met waterkerssaus
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
4
kipfilets
a ca. 150 g
▢
25
g
boter
▢
75
gr
waterkers
▢
125
ml
slagroom
▢
2
theelepels
mierikswortel
▢
peper
versgemalen
▢
zout
Instructies
Kipfilets bestrooien met zout en peper.
In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca.10minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren.
Uit waterkers grove takjes verwijderen.
In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde saus pureren.
In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kipfilets schuin in plakjes snijden en op vier borden leggen.
Waterkerssaus erover en ernaast scheppen.
Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.
Voedingswaarden
Calories:
365
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
26
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip