Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipgehakt in bladerdeeg
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
▢
1
rol
Jan bladerdeeg
▢
1
kleine
ui
fijngesneden
▢
600
gram
kipgehakt
▢
75
gram
panko
broodkruim
▢
1
ei
geklutst
▢
15
gram
basilicum
grof gesneden
▢
75
gram
zongedroogde tomaten
grof gesneden
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en kleed het tot een mooie rol (een beetje in de vorm van een klein brood).
Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
Leg het gehaktbrood in het middel op het deeg.
Maak aan beide kanten van het gehakt insneden in het bladerdeeg (ongeveer 2 cm uit elkaar) zodat er strips ontstaan.
Leg om en om de strips over de vulling.
Snij het overgebleven bladerdeeg aan de uiteinden weg.
De uiteinden hoeven niet dicht te zijn. Kwast het brood in met het geklutste ei voor een mooi bakresultaat.
Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven (190 graden) voor ongeveer 40 min.
Snij er mooie plakken uit en eet smakelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse salade
Maak je handen nat voordat je het gehaktmengsel gaat kneden, dan blijft het niet zo plakken…
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Warme hapjes