2kleinepaprika'skleur naar keuze, in blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
2kipfiletsin blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
Bakspray van olijfolie
2elsojasausof tamari voor glutenvrij
2elvloeibare honing
2elsesamzaad
Gestoomde rijstvoor het serveren
Instructies
Voorbereiding:
Week de houten prikkers 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.
Ingrediënten voorbereiden:
Halveer de champignons en snijd de paprika's en kipfilets in blokjes van gelijke grootte.
Rijgen:
Rijg afwisselend champignons, blokjes paprika en kip aan de houten prikkers.
Bespuit licht met de bakspray.
Saus maken:
Roer in een kleine kom de sojasaus, honing en het sesamzaad door elkaar.
Airfryer voorbereiden:
Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en leg de kebabs erin.
Schenk het sojasausmengsel erover.
Bakken:
Stel de airfryer in op 170°C en de timer op 15 minuten.
Keer de kebabs halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
Serveren:
Leg de kebabs op een schaal en serveer met gestoomde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen complementeren de smaken van de honing en sojasaus en passen goed bij kip.