Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipkluifjes met citroen en olijven
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
citroenen
▢
1
schaal
kipkluifjes
ca. 500 g
▢
3
el
olie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
grof gesneden
▢
½
tl
gemberpoeder
▢
3
saffraandraadjes
▢
4
gr
koriander
verse , fijngesneden
▢
100
g
groene olijven
zonder pit
Instructies
Pers 1 citroen uit en wrijf de stukjes kip in met het sap.
Laat even intrekken en dep de kluifjes vervolgens droog.
Boen de andere citroen goed schoon en snijd de vrucht in smalle partjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip met de ui, knoflook,
gemberpoeder en wat peper en zout in ca. 5 min. op halfhoog vuur.
Week de saffraan in 50 ml warm water.
Doe de saffraan met het weekvocht, de citroenpartjes en de koriander bij de kip in de koekenpan en laat het geheel in ca. 20 min gaar stoven.
Voeg de laatste 5 min. de olijven toe.
Serveer de hapjes op kleine borden.
Voedingswaarden
Calories:
90
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Kip
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Mediterraan