1tot 1 1/2 eetlepels vis saus"Nham Pla" is het woord voor vissaus in het Thais
1eetlepel(s)bruine suiker
2eetlepel(s)olie
Instructions
Maak de marinade :
Doe de knoflook. koriander, kerrie, komijn, sambal oelek, limoensap, vis saus, bruine suiker en olie in de keukenrobot-mixer, en mix alle ingredienten onder elkaar (kan ook met de hand als u de knoflook perst of heel fijn snippert)
Marineer de kip in de marinade voor minimum 1 uur (een nachtje marineren laat de marinade natuurlijk volledig in het vlees trekken)
Vierendeel de ui.
Halveer elk kwart (maantje) van de ui en pel de rokken van de ui.
Plaats nu 1 stukje ui op een saté-stokje, dan een stukje kip en herhaal tot uw saté-stokje bijna vol is. Voeg als laatste een stukje ui toe.
Gril de satés voor 10 minuten aan 1 kant en 10 minuten aan de andere kant.
Gebruik de ui als indicator voor de hitte van uw gril : Als de ui binnen de 10 minuten zwart wordt, is uw vlees te dicht bij de gril of is de gril te warm.
Plaats het vlees verder weg van de gril en eet de zwarte ui niet op.
Notities / Tips / Wijnadvies
In Thailand is er geen ui op de satestokjes, wat de bereiding sneller maakt.