Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenbouten Gestoofd in Bier met Ontbijtkoek
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Wok of grote koekenpan
Ingredients
▢
4
kippenbouten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
1
flesje
bier
330 ml
▢
2
plakken
ontbijtkoek
verkruimeld
▢
½
eetlepel
gedroogde rozemarijn
▢
1
kg
vastkokende aardappels
▢
2
pakken rode kool met appel
diepvries, elk 450 g
Instructions
Verhit in een braadpan de helft van de olijfolie en bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin.
Schenk het bier langs de rand van de pan.
Voeg de verkruimelde ontbijtkoek en gedroogde rozemarijn toe aan de pan.
Laat de kippenbouten afgedekt in ongeveer 40 minuten zachtjes gaarstoven.
Verwijder het deksel van de pan en laat de saus iets inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Boen de aardappels onder stromend water schoon en snijd ze in partjes.
Verhit in een wok of grote koekenpan de resterende olijfolie en bak de aardappelpartjes op matig vuur rondom goudbruin en gaar.
Schep ze regelmatig om.
Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de kippenbouten met de aardappelpartjes en rodekool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht, fris bier past goed bij dit gerecht vanwege de bierbasis. Als je liever wijn drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
700
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland