Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenboutje met ananas en taugé
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
8
kippendrumsticks
▢
1
ui
▢
1
rode paprika
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
el
olijfolie
▢
1
el
kurkuma
▢
1
el
5 spice kruiden
▢
1
el
paprikapoeder
▢
2
el
sojasaus
▢
3
cl
rijstazijn
▢
1
el
rietsuiker
▢
200
gram
ananas
blokjes
▢
3
el
zonnebloemolie
▢
200
gram
taugé
▢
2
el
sesamolie
▢
4
takjes
peterselie
Instructies
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Snijd de knoflook fijn.
Zet een hapjespan op met de zonnebloemolie en bak de kip aan alle kanten aan.
Voeg de kurkuma, 5 kruidenpoeder en paprikapoeder toe.
Neem de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Fruit de ui,, voeg de paprikareepjes en de knoflook toe.
Doe de kip terug in de pan.
Voeg de rietsuiker, rijstazijn en de rietsuiker toe. Voeg de ananas toe.
Zet vuur wat lager en laat 25 minuten verder garen.
Haal de deksel van de pan en voeg de taugé toe en laat 5 minuten mee bakken.
Verdeel de kip met de garnering over de borden en sprenkel de sesamolie er over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip