Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenlevers in Marsalasaus
Snel en smaakvol gerecht van kippenlevers in een rijke marsalasaus, heerlijk met risotto of rijst.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
2
blaadjes
verse salie
▢
2
dl
water
▢
20
gram
boter
▢
20
gram
bloem
▢
4
eetlepels
marsala of madeira
▢
400
gram
kippenlevers
▢
Aroma
▢
Peper
▢
Sojasaus
▢
Zout
Instructies
Was de levertjes, snijd ze overlangs tweemaal door en was ze nogmaals.
Dep de stukjes droog en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit 20 gram boter in een pan en bak de levertjes snel bruin.
Voeg de kleingesneden salie en de marsala toe.
Neem de levertjes uit de pan en houd ze warm.
Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en maak een roux.
Schenk er 2 dl water bij, roer de saus glad en voeg aroma, zout en sojasaus toe.
Doe de levertjes bij de saus en dien direct op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met risotto of rijst.
Wijnadvies:
Een glas Marsala of Madeira
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij